KÖRNYÉK - Gyenesdiás

13 indok, hogy miért Gyenesdiást a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluját válassza1. Az édesvizű sekély Balaton gyerekbarát strandokkal vár
Gyenesdiáson akár választhat is a nyüzsgő Diási Játékstrand és a kissé csendesebb Gyenesi Lidóstrand között. Mindkét strandon szórakoztató gyerekprogramok, animáció, játszóterek, sportolási lehetőség, illetve vendégbarát szolgáltatások, helyi ízek várják a kikapcsolódni vágyókat.
2. Két keréken
A kerékpár szerelmesei a Balatoni bringakörút szemet gyönyörködtető tájain, vagy az erőt próbáló erdei utakon bizonyíthatnak. Aki drótszamáron szeretné megismerni a régiót, akár vezetett túrákon is részt vehet.
3. Csábítja a természet?
A Keszthelyi-hegység egyedülállóan változatos növény-, és állatvilága, túraútvonalak, kilátók, lélegzetelállító panoráma és tanösvények hívják a természetbarátokat.
4. Még több élményt kevesebbért
A West-Balaton Gyenesdiás Plus kedvezménykártya megvásárlásával az egy héten át érvényes ingyenes strandbelépésen túl rengeteg kedvezményhez juthat éttermekben, múzeumokban, szolgáltatóknál, sőt akár kerékpárkölcsönzésnél is.
5. Adrenalinfüggőknek
A vállalkozó szellemű látogatók a csodálatos természeti környezetben található modern Sportlőtéren szakszerű irányítás mellett próbálhatják ki az agyaggalamb-lövészetet.
6. Kreatív nyaralás
Kézműves foglalkozások mesterségek nyomában: Keramikustanoda, kézműveskuckó várják az ügyes kezű, kreatív kicsiket és nagyokat. A Diási malomban a pékek és malmok világával, értékes fűszerekkel és gyógynövényekkel ismerkedhetnek a látogatók.
7. Állati helyszínek
A Festetics Imre Élményközpontban számos Magyarországon őshonos állatfajjal és a Keszthelyi-hegység élővilágával ismerkedhet meg az egész család. Livi Állatfarmján a háztáji állatok simogatása, etetése mellett a bátrabbak kipróbálhatják a kecskefejést is.
8. Különleges vízi élmények
Fedezze fel a Balatont akár egy különleges kajaktúrán, vagy egy izgalmas SUP evezés keretében a Kajakszigeten!
9. Gyenesdiáson mindig történik valami
Egész évben változatos hagyományőrző és rendhagyó programokkal, kulturális, zenei és sportrendezvényekkel, kulináris élményekkel várjuk az egész családot!
10. Mi az, amitől még több?
A hosszabb időt nálunk töltő vendégek rengeteg élményt találnak a régióban. A Nyugat-Balaton térség számtalan gyerek- és családbarát programot kínál: élményfürdők (Zalakaros, Kehidakustány Zalaszentgrót), múzeumok (Történelmi Vasútmodell kiállítás kerti kisvasúttal, Balatoni Múzeum, Georgikon Majormúzeum és Élménygazdaság, Marcipán múzeum, Babamúzeum, Csigaparlament, Vidor Játékmúzeum Keszthelyen, Kis-Balaton Látogatóközpont), Tapolcai Tavasbarlang, várak (Rezi, Tátika), várak várjátékokkal (Szigliget, Sümeg), állatfarmok (Csillagvár állatsimogató, Fenékpuszta Madárgyűrűző, Afrika Múzeum, Kápolnapuszta Bivalyrezervátum, Salföld Major) - hogy csak néhányat említsünk.
11. Jutalom a kalandokért
A legjobb gyenesdiási helyek felfedezéséhez Hétpecsétes hétpróba címmel pecsétgyűjtő játékra hívjuk a családot, míg a kalandorokat izgalmas erdei kihívás elé állítjuk Gyenescape játékunkkal. Mindkét játékban meglepetés ajándék várja a játékosokat.
12. Mi veled ünnepeljük a szülinapodat
Szülinapi belépőkártyával és apró meglepetéssel kedveskedünk a Gyenesdiáson szülinapját ünneplő gyermekeknek.
13. Kóstolja meg Gyenesdiás ízeit!

A település gasztro ajánlata garantáltan mindenkinek ínyére lesz. A helyi termelői piac házias, tájjellegű ízekkel csábítja el a látogatókat, éttermeink változatos kínálattal, családbarát szolgáltatásokkal kényeztetik a kulináris élményekre vágyó vendégeket....